Chevrolet Equinox

Eerste grote praktijktest brandstofcelauto's

Als onderdeel van het GM testprogramma van brandstofcelautoís start in het najaar van 2007 een proef met ruim 100 Chevrolet Equinox SUVís met brandstofcelaandrijving. Naar verwachting zullen de SUVís gedurende 2 Ĺ jaar rondrijden in de steden New York en Washington, en Zuidelijk CaliforniŽ, waar zich de meeste Amerikaanse waterstoftankstations bevinden.

Het is de bedoeling dat de bestuurders de testautoís inzetten bij hun normale dagelijks gebruik, zoals ze nu met hun eigen auto rijden. Een aantal van de bestuurders bestaat uit bekende Amerikanen, de rest uit vrijwilligers. In tegenstelling tot de proef waarmee Honda in 2008 start, worden deze autoís uitgeleend, en niet geleasd.

In de documentatie van de Equinox benadrukt GM ondermeer het feit dat de auto ook bij vrieskou rijdt en start (wat bij eerdere prototypes blijkbaar een probleem was), de actieradius van 200 mijl (320 km) en de levensduur van de brandstofcel: ongeveer 50.000 mijl (80.000 km).

Echt veelbelovende waarden zijn dit nog niet. Ook is de brandstofcel-Equinox ongeveer 230 kilo zwaarder dan normaal, terwijl extra gewicht is bespaard door ondermeer de deuren van aluminium te maken, en de motorkap van kunststof.

© Brandstofcelautos.com 


Aanbiedingen:   brandstofcel domeinen   autoleningen   proefabonnementen autobladen   proefabonnementen bellegings- en financiŽle bladen   proefabonnementen reismagazines   proefabonnementen vrijetijdsbesteding   vakantie aanbiedingen